Massage

30  min
30  eur
60  min
50  eur
90  min
70  eur

Jag erbjuder klassisk massage, idrottsmassage. Bearbetande och/ eller avslappnande. För ett mindre område kan det räcka med kortare behandling. För mera långvarigt problem kan det behövas en timmes massage en eller flera gånger. Som idrottare kan du också komma och få musklerna uppmjukade enligt behov.

Fotmassage

30  min
30  eur
60  min
50  eur

Ifall du har riktigt ömma fötter, kan det vara bättre att börja med en kortare fotmassage. Jag masserar då lätt dina fötter, fotsulan, fotbladet, tårna, hälarna och vaderna. Vid längre fotmassage, masserar jag fötterna grundligare, och också vaderna. Grundlig fotmassage kan ge utrensningssymtom, bl.a. förkylningssymtom.

Kost- och hälsorådgivning

första besöket
90  min
50  eur
uppföljningsbesök
30  min
30  eur
60  min
40  eur

Maten har en stor betydelse i vårt samhälle idag. Vi växer upp i en viss typ av matkultur. Här i Finland har basen länge varit potatis, mjölkprodukter och bröd. Det har blivit allt vanligare med övervikt, hjärtsjukdom, cancer, autoimmuna sjukdomar, depressioner, värkproblematik, m.m. Det har blivit “normalt”. Men det behöver inte vara normalt. Man behöver inte vara sjuk, ha värk. Det går att göra något åt det. Ibland kan vi tillfälligt behöva mediciner, men det är ingen lösning på lång sikt. Det finns alltid en orsak bakom sjukdomar, och för det mesta går de att åtgärda. I basen finns våra gener, som styr vilka sjukdomar vi kan få. Men gener kan inte enskilt ge oss sjukdomar, det behövs yttre faktorer också. En av dessa faktorerna kan vara kosten. Maten har tidigare fungerat som föda, som energikälla. Fylld av viktiga vitaminer och mineraler. Vi har blivit vana med att maten ska smaka gott, vara varierad, man ska njuta av den. Maten har blivit processad och utarmad på näringsämnen. Det kan krävas stora förändringar, för att styra om sjukdomsförloppet. Vi måste tänka om. Från processad mat, till naturlig mat. Sådan mat som man har kunnat hitta i naturen. Det kunde vara kött, fisk, fågel, grönsaker, frukt och bär. Att återgå till denna ursprungliga mat, kan ibland behövas för en läkning av kroppen. Det låter så enkelt, men kan vara så svårt. Och ovant. Men det är egentligen inte så svårt, bara man kommer igång. Man vänjer sig ganska snabbt med en ny kost, speciellt om man blir piggare och mår bättre. För att förstå, och kunna genomföra förändringar, kan det behövas hjälp på vägen. Jag kan vara Dig till hjälp. Vi kan tillsammans göra upp en kostplan för dig, och hjälpa dig framåt till en bättre hälsa. Jag är ingen läkare, och ger inga diagnoser. Om du känner dig sjuk, eller misstänker att du är sjuk, ska du i första hand söka dig till läkare och undersökningar. Alla läkare har dock inte kunskapen i hur maten kan förorsaka sjukdomar, eller hur maten kan läka från sjukdomar. Där kan jag vara ett komplement, och hjälpa dig till en bättre hälsa genom kostförändringar.